Till lunch i lördags gjorde jag en fruktig halloumisallad med mango och äpple i.
Egentligen skulle det också vara avokado i men ingen av de tre jag hade hemma var så pass fin så jag ville ha dem i salladen. Jag köpte fem avokados i början på veckan. De två första var helt ok, men så fick det gå ett par dagar och då hann de andra bli bruna och fula. Suck!
Men salladen blev ju god och matig ändå. Och dressingen! My god, så god!
Inspiration till salladen fick jag från IG-kontot @mittgodastefinaste. Tack Jenny :)
Fruktig halloumisallad
4 portioner
1 huvud romansallad
70 g machésallad
2 färska mango
2 avokado
1 äpple
2 halloumiostar (à 200 g)
Valnötter
Rapsolja till stekning
Dressing
1 dl grädde
1,5 msk mangobalsamico
0,5 dl vatten
1 krm cayennepeppar
0,75 tsk råsocker
0,25 tsk paprikapulver
Flingsalt
Gör så här
1 huvud romansallad
70 g machésallad
2 färska mango
2 avokado
1 äpple
2 halloumiostar (à 200 g)
Valnötter
Rapsolja till stekning
Dressing
1 dl grädde
1,5 msk mangobalsamico
0,5 dl vatten
1 krm cayennepeppar
0,75 tsk råsocker
0,25 tsk paprikapulver
Flingsalt
Gör så här
Blanda
alla ingredienser till dressingen
Smaka av med flingsalt och ställ åt
sidan
Skär romansalladen i grova bitar, skölj och slunga
Skala mangon
och avokadon och skär i tärningar
Skär halloumin i tärningar
Kärna ur äpplet
och skär i tunna skivor
Skölj och slunga machésalladen
Dressa
sedan romansalladen med knappt hälften dressingen
och lägg upp på ett stort fat
och lägg upp på ett stort fat
Fördela sedan machésallad, avokado, äpple och mango över
Stek halloumin i rapsolja och fördela på salladen
Toppa med
valnötter
Servera direkt,
gärna med ett gott bröd till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar