söndag 6 januari 2019

Krämig vegetarisk panna med persilja

Även idag blev det vegetariskt till middag. Egentligen det recept som kesobröden från igår skulle vara till men så kom Mårtenssons vegetariska gryta emellan.
Men det var ju bröd över och inget annat planerat till middag så det blev lite av en repris idag. Same same but different...


 Krämig vegetarisk panna med persilja
4 portioner

6 potatisar, skalade och tärnade
4 morötter, skalade och tärnade
2 gula lökar, skalade och tärnade
0,5 gurka, urkärnad och tärnad
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja

Gör så här
Fräs morötter och potatis mjuka i smör
Rör ner gurka och lök
Tillsätt grädde och låt allt koka ihop ca 5 minuter

Smaksätt med salt, peppar och persilja


Struntar man i om det är helt köttfritt eller ej 
så kan jag rekommendera en kryddig korv eller isterband som tillbehör.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar det vegetariska mer och mer. Det låter som en god rätt. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lika här och det roliga är att även resten av familjen numer äter vegetariskt utan pust och stön 👍

      Radera