Kikärtsrutor med äppelslaw
4 portioner
2 burkar kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 knippe persilja
6 kokta potatisar
3 ägg
1 dl jordnötter, salta eller naturella
Salt och peppar
Gör så här
Skölj kikärtorna och låt rinna av
Finhacka vitlöken
Strimla salladslöken
Hacka persiljan
Blanda kikärtor, vitlök, salladslök och persilja med
potatis, ägg och jordnötter i en bunke
Lägg hälften av blandningen i en matberedare och mixa till en smet
Tillsätt resten och mixa snabbt, bara några varv, så att det fortfarande är bitar kvar
Smaka av med salt och peppar
Smörj en ugnssäker form och tryck ut smeten i formen
Grovhacka en näve jordnötter och strössla över
Ställ in formen i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter
Ta ut formen och skär i rutor
Servera direkt med äppelslaw
Alternativt låt svalna och stek på lite lätt vid servering
Äppelslaw
4 portioner
1 äpple
0,5 huvud spetskål
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Salt och peppar
Gör så här
Dela äpplet och ta bort kärnhuset
Skiva kål och äpple tunt och lägg i en skål
Blanda i majonnäs, crème fraiche och senap
Låt stå och dra en liten stund och smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar