onsdag 3 april 2019

Fisk i grönt sällskap med kall dillsås och final i Sveriges mästerkock 2019


Enkel och nyttig vardagsmat som helt tillagas i ugnen.

750 g potatis
2 tsk salt
2 gula lökar
2 paprikor
600 g fiskfilé t ex torsk och lax
2 krm svartpeppar
100 g ruccolasallad

Gör så här
Skala och skär potatisen i bitar
Lägg potatisen på bakplåtspapper på en plåt 
Krydda med hälften av saltet och pepparn
Stek i övre delen av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter
tills den nästan är färdigstekt
Skala och klyfta löken
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar
Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnssäkert fat
Krydda med resten av saltet och pepparn
Sänk värmen till 175 grader 
och lägg grönsakerna tillsammans med potatisen på plåten
Sätt in fisken på ett galler under plåten 
Stek allt i ca 15 minuter
Blanda såsen
  
Dillsås 

1 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 msk finskuren dill
Salt och peppar 

Ta ut grönsakerna och fisken
Blanda grönsakerna med ruccola och fördela fisken ovanpå
Servera med citronklyftor och dillsås

Smaklig spis!

Ikväll är det ju final i Sveriges mästerkock. Tittar ni? I så fall vem hejar ni på? 
Jag hejar på killen från Gotland. Och när han har vunnit ska jag beställa hans och även förra årets vinnares kokbok. Jag har ju alla kokböcker från tidigare år men missade av någon anledning att köpa Erik Hammars franska matresa. Kan vara för att jag inte är något stort fan av det franska köket. Men det kan det ju bli ändring på. 
Så nu kan ni räkna med fransk och gotländsk mat här på bloggen en tid framöver ;)
HÄR är ett inlägg från 2017, året då Klara Lind vann, med alla tidigare vinnare. 
Kul att friska upp minnet så här inför årets final. 
Nu återstår att se vem som går segrare ur årets duell. Heja Gabriel!!

3 kommentarer:

  1. Strålande, enkel vardagsmat tas tacksamt emot!

    SvaraRadera
  2. Super gott och enkelt att tillaga 👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade receptet! Och att du talar om det :)

      Radera