torsdag 14 mars 2019

Potatis- och linsgryta med persiljesalsa

Jag köpte på mig lite böcker på bokrean innan vi for till Österrike. Bland annat kokboken Nyfiken grön-mera vego-mindre regler och häromdagen testade jag det första receptet. Ett mycket enkelt och lättlagat recept på en potatis- och linsgryta med en persiljesalsa som gjorde rätten till något alldeles extra en helt vanlig vardag. 



Potatis- och linsgryta med persiljesalsa

Recept för 4

Skölj och koka 2,5 dl gröna linser.
Skala och hacka 1 gul lök och 1 rejäl morot.
Skala 5 potatisar och skär dem i bitar.
Fräs lök, morot och potatis i olja i en stor kastrull.
Smula ner 2 tärningar grönsaksbuljong och tillsätt 1 burk krossade tomater.
Låt koka under lock i 15 minuter.
Häll av vattnet från linserna och blanda ner dem i grytan. 

Späd med vatten till önskad konsistens.
Låt koka ihop en stund och smaka av med salt.
Mixa 2 skalade vitlöksklyftor med 1 dl bladpersilja och 3,5 msk olivolja. 

Krydda med 1,5 krm salt och 1 krm peppar.
Servera
en klick crème fraiche och persiljesalsan till grytan
och gärna varma quesadillas.


2 kommentarer:

  1. Är det inga kryddor i mer än salt och buljong?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näpp, inte enligt receptförfattarna iaf.Deras tanke är att persiljesalsan ska göra jobbet. Men man kan ju alltid prova sig fram med olika kryddor :)

      Radera