torsdag 5 november 2015

Millas vegetariska quesadillas

 
Mums, det här var gott! Helt i min smak!


Jag har testlagat ytterligare ett middagstips som kommit in till månadens middagstips, nämligen Millas vegetariska quesadillas.
Det som jag kanske har en fundering kring vad det gäller receptet är mängden färsk bladspenat. Milla använder 300 g spenat i receptet, jag köpte en påse på 70 g, som kanske var i minsta laget, men 300 g...!?


Quesadillas med kikärtor, spenat och fetaost
6-8 st

380 g kokta kikärtor
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
2 msk pressad citron
70-300 g färsk bladspenat
6-8 tortillabröd
200 g smulad fetaost
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Skölj bladspenaten
Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag
Mixa kikärtor och vitlök
Tillsätt olja och pressad citron
Mixa till en jämn massa
smaka av med salt och peppar
Bred ut kikärtsmassa på ena halvan på varje tortilla
Fördela spenat och fetaost ovanpå


Vik över den ofyllda halvan och platta till


Hetta upp en stekpanna
Pensla olja i pannan
Stek bröden på medelstark värme, ca 3 minuter på varje sida



4 kommentarer:

  1. Spenat är gott. Jag hade nog kunnat ha mycket. Är ju en smaksak. Så gott att steka dem. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet tänkte jag var att få plats med så mycket på bröden... Spenaten krymper ju en hel del när den hettas upp, men som färsk har den ju ganska stor volym :)
      Annars tycker jag som du att spenat är gott, och nyttigt. Kram

      Radera
  2. Ha ha,tyckte du att det var mycket:) Jag har haft mycket i de flesta gånger, men i bland har jag serverat lite spenat vid sidan om oxå :)
    Kul att du testade

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok :) Nästa gång får jag helt enkelt ta och dubbla mina 70 g av spenaten, men det är fortfarande bara hälften ;) och sedan servera en del vid sidan av.

      Radera