Idag är första dagen i stilla veckan och nedräkningen till påsk kan äntligen börja.
Om bara sex dagar kan vi avbryta fastan och istället ägna oss åt att frossa i alla godsaker som påsken erbjuder... Hoppas ni anar min lätt ironiska ton :)
Jag har aldrig fastat i hela mitt liv, och kommer antagligen heller aldrig att göra det, men frossa i godsaker under påsken är en tradition jag gärna håller fast vid :)
Och något gott till fikat är ett måste, så en saftig morotskaka med ett uns av mandelsmak och en krämig Philadelphia-frosting på toppen blir perfekt.
Morotskaka med smak av mandel
4 morötter, ca 4 dl finrivna
3 ägg
2,5 dl vegetabilisk olja
3,5 dl strösocker
4 vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
En nypa salt
Frosting
200 g smör
300 g färskost, Philadelphia
5 dl florsocker
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Saft från 1 citron
Gör så här
Använd en springform, ca 26 cm i diameter
Lägg ett bakplåtspapper i botten och kläm fast
Smöra och mjöla formens kanter lätt med mandelmjöl
Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke,
Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke,
minst 5 minuter med
elvisp
Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna
Rör till sist
ner de rivna morötterna
Fördela smeten jämnt i formen
Fördela smeten jämnt i formen
Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 50 minuter
Prova med sticka att kakan
är genomgräddad
Låt svalna helt i formen
Frosting
Smält smöret på låg värme och låt svalna
Frosting
Smält smöret på låg värme och låt svalna
Sikta i florsocker och vaniljsocker
Tillsätt färskost och citronsaft och rör till en fast och fin frosting
Bred ett tjockt lager på den kalla kakan
Håller helt med dig, skit i fastan och frossa hela veckan:)! Och jag frossar gärna i morotskaka!
SvaraRaderaHaha, absolut!
Radera