Kalkonfärs i hoisinsås med pak choi
150 g svamp
250 g pak choi
1-2 salladslök
1 röd chili
500 g kalkonfärs
1 msk olja
1 flaska hoisinsås (à 210 g)
1 dl vatten
1 msk sesamfrö
Till servering
Ris
Gör så här
Ansa och skär svampen och pak coi i mindre bitar.
Ansa och skiva salladslöken.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Ansa och skär svampen och pak coi i mindre bitar.
Ansa och skiva salladslöken.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Fräs kalkonfärsen i hälften av oljan i en gryta, rör i chilin och sänk
värmen.
Rör ner hoisinsås och vatten.
Låt grytan koka upp och sedan sjuda i några minuter.
Strö över salladslöken.
Rör ner hoisinsås och vatten.
Låt grytan koka upp och sedan sjuda i några minuter.
Strö över salladslöken.
Stek
svampen på hög värme i resten av oljan i en stekpanna.
Rör i pak choi och fräs ytterligare en stund.
Strö över sesamfrön och krydda med salt och peppar.
Rör i pak choi och fräs ytterligare en stund.
Strö över sesamfrön och krydda med salt och peppar.
Servera grytan med ris och pak choifräset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar