Och nu när barnen flyttat hemifrån gör vi som vi vill och gojsar ihop allt i en gratäng med en massa ost, som ingen av barnen gillar, och så toppar vi hela härligheten med picklad rödlök. Mums!
Den här helgen befinner vi oss istället i Amsterdam, inlägget är schemalagt, och äter något helt annat smarrigt. Vad det blev och vad vi gjort kommer ni alldeles säkert få ta del av i ett kommande inlägg. Tills dess, trevlig helg!
Tacogratäng
Picklad rödlök
3 dl vatten
0,5 dl ättikssprit (12%)
1 dl dl strösocker
2 msk salt
2 rödlökar
0,5 dl ättikssprit (12%)
1 dl dl strösocker
2 msk salt
2 rödlökar
Kryddig färs
500g nötfärs eller 300g Quorn färs
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk lökpulver
salt, peppar
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk lökpulver
salt, peppar
Fyllning
1 burk majs
1,5 dl inlagda jalapeños
1 gul lök eller picklad rödlök
350g champinjoner
salsasås
1 tetra/burk kidneybönor
1 röd paprika
2 dl riven ost
125 cocktailtomater
1,5 dl inlagda jalapeños
1 gul lök eller picklad rödlök
350g champinjoner
salsasås
1 tetra/burk kidneybönor
1 röd paprika
2 dl riven ost
125 cocktailtomater
Äggstanning
5 ägg
4 dl grädde
1 tsk chilipulver
1 msk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
salt, peppar
4 dl grädde
1 tsk chilipulver
1 msk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
salt, peppar
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull.
Slå i ättika och rör i socker och salt.
Klyfta rödlöken och ha ner i ättikslagen.
Låt stå ett par timmar.
Stek nötfärsen eller quornfärsen i smör tillsammans med kryddor.
Fördela ut hälften av färsen i botten av en smörad gratängform.
Ha på
majs, inlagda jalapeños, picklad rödlök eller hackad gul lök,
skivade
champinjoner och salsasås.
Skölj kidneybönor och hacka paprikan.
Fördela
ut det i gratängen och avsluta med ett lager färs.
Vispa ihop ägg och grädde med kryddor.
Slå äggstanningen över gratängen.
Fördela ut ett lager riven ost och stoppa ner cocktailtomater.
Ställ in i
225°C i 45 minuter.
Lägg på aluminiumfolie efter 20 minuter så osten
inte bränns.
Servera med sallad, färsk koriander och gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar