fredag 27 september 2019

Tacogratäng för 6-8 personer

Förra fredagen hade mannen och jag taco-fredag :)
Och nu när barnen flyttat hemifrån gör vi som vi vill och gojsar ihop allt i en gratäng med en massa ost, som ingen av barnen gillar, och så toppar vi hela härligheten med picklad rödlök. Mums!
Den här helgen befinner vi oss istället i Amsterdam, inlägget är schemalagt, och äter något helt annat smarrigt. Vad det blev och vad vi gjort kommer ni alldeles säkert få ta del av i ett kommande inlägg.  Tills dess, trevlig helg!

                                                             Recept från Landleys kök


Tacogratäng

 

Picklad rödlök

3 dl vatten
0,5 dl ättikssprit (12%)
1 dl dl strösocker
2 msk salt
2 rödlökar

 

Kryddig färs

500g nötfärs eller 300g Quorn färs
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk lökpulver
salt, peppar

 

Fyllning

1 burk majs
1,5 dl inlagda jalapeños
1 gul lök eller picklad rödlök
350g champinjoner
salsasås
1 tetra/burk kidneybönor
1 röd paprika
2 dl riven ost
125 cocktailtomater

 

Äggstanning

5 ägg
4 dl grädde
1 tsk chilipulver
1 msk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
salt, peppar

Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull. 
Slå i ättika och rör i socker och salt. 
Klyfta rödlöken och ha ner i ättikslagen. 
Låt stå ett par timmar. 
Stek nötfärsen eller quornfärsen i smör tillsammans med kryddor. 
Fördela ut hälften av färsen i botten av en smörad gratängform. 
Ha på majs, inlagda jalapeños, picklad rödlök eller hackad gul lök, 
skivade champinjoner och salsasås. 
Skölj kidneybönor och hacka paprikan. 
Fördela ut det i gratängen och avsluta med ett lager färs. 
Vispa ihop ägg och grädde med kryddor. 
Slå äggstanningen över gratängen. 
Fördela ut ett lager riven ost och stoppa ner cocktailtomater. 
Ställ in i 225°C i 45 minuter. 
Lägg på aluminiumfolie efter 20 minuter så osten inte bränns. 
Servera med sallad, färsk koriander och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar