Till laxen serverade jag wokad salladskål och jasminris.
Ugnsbakad lax med teriyaki
4 portioner
500-600 g färsk laxsida
ca 0,5 dl teriyakisås
Sesamfrön
Gör så här
Lägg laxen i en ugnsform och häll teriyakisås över
Strö över sesamfrön
Sätt in formen i ugn i 175 grader i ca 12 minuter
eller tills laxen har en innertemperatur på 56 grader
Wokad salladskål med vitlök
1 st salladskål
2 st vitlöksklyftor
2 msk teriyakisås
Rapsolja
Gör så här
Skala och finhacka vitlöken och skär kålen i breda strimlor
Hetta upp en stekpanna och
woka kålen i olja tillsammans med vitlöken
Slå på teriyakisåsen och blanda runt
Sänk värmen
Servera laxen tillsammans med jasminris och wokad kål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar