söndag 6 oktober 2019

Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får teriyakisås stå för smaken samt härliga sesamfrön. Visst gör de och den finhackad röda paprikan och salladslöken så laxen ser så mycket godare ut!? 
Till laxen serverade jag wokad salladskål och jasminris.


Ugnsbakad lax med teriyaki
4 portioner
 
500-600 g färsk laxsida
ca 0,5 dl teriyakisås
Sesamfrön

Gör så här
Lägg laxen i en ugnsform och häll teriyakisås över
Strö över sesamfrön
Sätt in formen i ugn i 175 grader i ca 12 minuter 
eller tills laxen har en innertemperatur på 56 grader 

Wokad salladskål med vitlök

1 st salladskål
2 st vitlöksklyftor
2 msk teriyakisås
Rapsolja

Gör så här
Skala och finhacka vitlöken och skär kålen i breda strimlor
Hetta upp en stekpanna och 
woka kålen i olja tillsammans med vitlöken
Slå på teriyakisåsen och blanda runt
Sänk värmen

Servera laxen tillsammans med jasminris och wokad kål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar