tisdag 26 november 2019

Rimmad lax och äppelsalsa med pepparrot

Igår snabbrimmade jag lax. Sedan stekte jag laxskivorna kort på varje sida i torr stekpanna. Det blev en ny smakupplevelse :) En ganska så salt smakupplevelse. 
Så ska du testa att rimma lax rekommenderar jag att du är riktigt noga med att torka av laxen med hushållspapper innan stekning.
Laxen serverade jag med en pepprig äppelsalsa. Vill man ha den mindre pepprig börjar man med en mindre mängd pepparrot och prövar sig fram till lagom styrka.


Blanda 0,5 msk socker och 1 msk salt. 
Blanda runt 500 g laxfilé i cm tjocka skivor i salt- och sockerblandningen. 
Låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
Blanda 2 finhackade äpplen med 2 msk riven pepparrot och 1 dl lättyoghurt. 
Smaka av med 0,5 msk fransk senap, salt, svartpeppar och hackad dill.
Torka noga av laxskivorna med hushållspapper och 
stek dem kort på varje sida, bara så de får stekyta.
Servera laxen med äppelsalsan och kokt potatis.

2 kommentarer:

  1. Äpple salsan verkade lovande. Älskar när mannen gör rödlök, dill och citron sås till laxen, men ibland vill man hitta en annan variant. Denna verkade vara något för oss.

    Kram Kajsa

    SvaraRadera