måndag 16 december 2019

Kladdkaka med saffran och vit choklad


Gårdagens adventsfika.
Saffranskladdkaka med vit choklad och mixade röda vinbär. Mums!

Blanda 1,5 dl vetemjöl, 2 msk vaniljsocker, 0,5 dl strösocker, 1 krm salt 
och 1 påse saffran i en bunke.
Smält 200 g vit choklad över vattenbad, när chokladen smält tillsätt 100 g smör.
Ta bort chokladen från vattenbadet och rör ner 4 msk ljus sirap och 3 st ägg.
Blanda ner mjölblandningen i chokladen.
Häll smeten i en smord springform, 
ställ in i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Ställ kallt i minst 1 timme.
Mixa 1 dl röda vinbär med 1 msk strösocker och servera till kladdkakan.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar