Superenkel och snabb vardagsrätt!
4 portioner
1 klyfta vitlök
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1,5 msk fiskfond
1 krm salt
1 krm svartpeppar
500 gram torskfilé
0,5 kruka basilika
60 gram salladslök
Till servering
Ris
Sallad
Gör så här
Skala och riv vitlöken.
Smält smöret i en stekpanna
och fräs vitlöken på låg värme.
Tillsätt grädde och fiskfond.
Tillsätt grädde och fiskfond.
Låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min.
Skär fisken i bitar.
Skär fisken i bitar.
Skölj och finhacka basilikan.
Skölj och strimla salladslöken.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Lägg ner fisk och basilika i såsen
och låt fisken sjuda i ca 5 min på låg värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar