Även dagens snabba vardagsrätt är ett insta inspo. En nudelwok med tofu, champinjoner och grönsaker smaksatt med asian wok sås soy & sweet chili.
Nudelwok med tofu
4 portioner
4 portioner
4 portioner äggnudlar
270 g tofu
300 g Asian wok soy and sweet chili
1 tsk japansk soja
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
200 g champinjoner
100 g spetskål
100 g böngroddar
neutral olja till stekning
270 g tofu
300 g Asian wok soy and sweet chili
1 tsk japansk soja
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
200 g champinjoner
100 g spetskål
100 g böngroddar
neutral olja till stekning
Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Skär tofu i 1×1 cm stora kuber.
Skär tofu i 1×1 cm stora kuber.
Marinera tofun med 3 msk av asian wok såsen
och japansk soja.
Ställ åt sidan.
Skala morot och lök.
Skala morot och lök.
Skär löken i halvmånar.
Skär morot, paprika och champinjonerna i mindre bitar
och strimla spetskålen.
Hetta upp en wokpanna/rymlig panna
Hetta upp en wokpanna/rymlig panna
med olja på hög värme.
Fräs grönsakerna i
några minuter var för sig
utom böngroddarna och ställ åt sidan.
När
grönsakerna är frästa stek tofu i några minuter
och tillsätt sedan
grönsakerna i pannan igen
och fräs ytterligare i några minuter.
Tillsätt
asian wok såsen och rör runt.
Lägg sedan i dem kokta nudlarna och
böngroddarna,
blanda ihop och låt fräsa i några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar