tisdag 28 januari 2020

Dagens tisdag v 5 - ett insta inspo

Även dagens snabba vardagsrätt är ett insta inspo. En nudelwok med tofu, champinjoner och grönsaker smaksatt med asian wok sås soy & sweet chili. 
Mycket gott! Tack för receptet @elinaomickes_mat 😀

 
Nudelwok med tofu
4 portioner


4 portioner äggnudlar
270 g tofu
300 g Asian wok soy and sweet chili
1 tsk japansk soja
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
200 g champinjoner
100 g spetskål
100 g böngroddar
neutral olja till stekning 

Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Skär tofu i 1×1 cm stora kuber. 
Marinera tofun med 3 msk av asian wok såsen 
och japansk soja. 
Ställ åt sidan.
Skala morot och lök. 
Skär löken i halvmånar. 
Skär morot, paprika och champinjonerna i mindre bitar 
och strimla spetskålen.
Hetta upp en wokpanna/rymlig panna 
med olja på hög värme. 
Fräs grönsakerna i några minuter var för sig 
utom böngroddarna och ställ åt sidan. 
När grönsakerna är frästa stek tofu i några minuter 
och tillsätt sedan grönsakerna i pannan igen 
och fräs ytterligare i några minuter. 
Tillsätt asian wok såsen och rör runt. 
Lägg sedan i dem kokta nudlarna och böngroddarna, 
blanda ihop och låt fräsa i några minuter.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar