måndag 13 januari 2020

Oopsies bröd

Glutenfria småbröd som är enkla att baka och som passar perfekt som alternativ till hamburgerbröd. Blev lite sladdriga i konsistensen men funkade absolut till mina nötfärsburgare med äpple- och fänkålsslaw och rödlök.

 

3 ägg
100 g färskost
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
  
Gör så här
Dela gulor från vitor.
Vispa äggvitorna hårda med salt.
Blanda gulorna och färskost i en annan skål.
Tillsätt först 1 tsk bakpulver och 0,5 msk fiberhusk 

till gulorna och osten och sedan vitorna.
Rör om försiktigt.
Klicka ut 8 rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen och grädda i 150 grader 

i ca 20 - 25 minuter till bröden är gyllene.
Låt svalna på galler.




2 kommentarer:

  1. Är det samma bröd som man rekommenderar om man går på LCHF?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles riktigt. Det här brödet är ett lågkolhydratbröd och LCHF är en lågkolhydratdiet

      Radera