fredag 24 januari 2020

Plåtmat med hasselbackspotatis och kryddig korv


Allt på en plåt - hur smidigt?

Trevlig helg!


Middag på en plåt
4 portioner

8 medelstora potatisar
3 msk smör
1,5 tsk salt
 1 msk ströbröd
spetskål
blomkål
morot
krossad vitlök
schalottenlök
4 chorizo
Toppa med persilja, citron och fetaost

Gör så här 
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och ta fram en plåt 
Skala potatisen
Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenom
Ställ potatisen med skivorna uppåt på plåten
Smält smöret och pensla potatisen
Ugnsstek potatisen i 25 minuter
Pensla då och då med det smälta margarinet
När potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbröd

Skär grönsakerna och korven i jämnstora bitar
Lägg allt på plåten tillsammans med potatisen 
Ringla över olja, salta och  
dra något varv med svartpepparkvarnen över 
Sätt in plåten i ugnen i ytterligare 20 min 
Känn med sticka i potatisen så den är färdig 

Sätt fram hela plåten på bordet och servera med tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar