Allt på en plåt - hur smidigt?
Middag på en plåt
4 portioner
8 medelstora potatisar
4 portioner
8 medelstora potatisar
3 msk smör
1,5 tsk salt
1 msk ströbröd
spetskål1 msk ströbröd
blomkål
morot
krossad vitlök
schalottenlök
4 chorizo
Toppa med persilja, citron och fetaost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och ta fram en plåt
Skala potatisen
Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenom
Ställ potatisen med skivorna uppåt på plåten
Smält smöret och pensla potatisen
Ugnsstek potatisen i 25 minuter
Pensla då och då med det smälta margarinet
När potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbröd
Pensla då och då med det smälta margarinet
När potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbröd
Skär grönsakerna och korven i jämnstora bitar
Lägg allt på plåten tillsammans med potatisen
Ringla över olja, salta och
dra något varv med svartpepparkvarnen över
Sätt in plåten i ugnen i ytterligare 20 min
Känn med sticka i potatisen så den är färdig
Sätt fram hela plåten på bordet och servera med tzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar