Sjömansbiff
1 kg innanlår1 1/2 kg potatisar
4-5 gula lökar
4 msk tomatpuré
4 lagerblad
2 tsk timjan
5 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
1/2 l mörk öl
Tillbehör
Inlagd gurka
Inlagda rödbetor
Persilja till servering
Gör så här
Putsa köttet och skär i tunna skivor,
som bankas ut lite.
Skala potatis och lök.
Skala potatis och lök.
Skiva löken tunt och skär potatisen i skivor på ca 1 cm.
Hetta upp smör i en stekpanna
och stek löken så den mjuknar.
Lägg
sedan åt sidan
och stek köttet i samma stekpanna
så det bryns på båda
sidor.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg köttet åt sidan.
Bryn tomatpurén i stekpannan en minut
Bryn tomatpurén i stekpannan en minut
och häll sedan på vatten
och
tillsätt buljongtärningen och vispa ihop det.
Tillsätt öl
och krydda med
salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Varva potatis, lök och kött i en gryta
Varva potatis, lök och kött i en gryta
och krydda med salt,
svartpeppar och timjan.
Tillsätt lagerblad och avsluta med att hälla på
såsen.
Låt puttra under lock ca 45 minuter.
Servera med inlagd gurka, rödbetor och persilja.
Servera med inlagd gurka, rödbetor och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar