måndag 16 mars 2020

Sjömansbiff

Klassisk husmanskost. Enkelt och gott!

 

Sjömansbiff

1 kg innanlår
1 1/2 kg potatisar
4-5 gula lökar
4 msk tomatpuré
4 lagerblad
2 tsk timjan
5 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
1/2 l mörk öl
 

Tillbehör 
Inlagd gurka
 Inlagda rödbetor
 Persilja till servering

Gör så här 
Putsa köttet och skär i tunna skivor, 
som bankas ut lite. 
Skala potatis och lök. 
Skiva löken tunt och skär potatisen i skivor på ca 1 cm.  
Hetta upp smör i en stekpanna 
och stek löken så den mjuknar. 
Lägg sedan åt sidan 
och stek köttet i samma stekpanna 
så det bryns på båda sidor. 
Krydda med salt och svartpeppar. 
Lägg köttet åt sidan. 
Bryn tomatpurén i stekpannan en minut 
och häll sedan på vatten 
och tillsätt buljongtärningen och vispa ihop det. 
Tillsätt öl 
och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. 
Varva potatis, lök och kött i en gryta 
och krydda med salt, svartpeppar och timjan. 
Tillsätt lagerblad och avsluta med att hälla på såsen. 
Låt puttra under lock ca 45 minuter. 
Servera med inlagd gurka, rödbetor och persilja.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar