Vardagsmat behöver inte alls vara tråkig :)
Idag stod det egentligen lax i ugn med mangorajasås i veckoplaneringen men jag valde istället att göra en annan variant med fisk och mango. En lite mindre energirik variant med torsk istället för den fetare laxen.
Men man får ändå i sig rätt bra med energi från avokadon, så rent energimässigt är det nog ändå same same, but different ;) Hur som helst, kul med lite variation :)
4 portioner
600 g torskfilé
fryst mango
1 lime
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar
100 g fetaost
2 avokado
1 lime
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar
100 g fetaost
2 avokado
Mangold
Till servering
Ris
Gör så här
Tina torsk och mango.
Sätt ugnen på 200˚C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär fisken i portionsbitar.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Salta och peppra fisken.
Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
Gör en dressing av pressad limesaft och rapsolja.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda dressingen med mangon.
Bryt
fetaosten i bitar.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
Skär den i
bitar.
Blanda fetaost, avokado och mangoldskott med mangon.
Servera torsken med riset och salladen.
Fräscht och gott med avokado och mango till torsk. (Men jag skulle nog testa med lite extra styrka, kanske srirachasås). Men du har en stor poäng - vardagsmat behöver inte vara tråkigt!
SvaraRaderaTack för tipset :)
RaderaJag tog dig på orden, både vad det gäller roligare vardagsmat och att låta torsken får en kompis i mango. Resultatet ser du här i länken, givetvis med en länk till dig.
SvaraRaderahttps://vinmatalsace.wordpress.com/2020/05/24/torsk-med-mango-srirachamayo-roligare-vardagsmat/
Kul att kunna inspirera :)
RaderaSitter nu och funderar på ett inlägg med mer ROLIG vardagsmat. Vardags mat behöver verkligen varken vara tråkig eller svår att laga.