tisdag 12 maj 2020

Torsk med mango

Vardagsmat behöver inte alls vara tråkig :)


Idag stod det egentligen lax i ugn med mangorajasås i veckoplaneringen men jag valde istället att göra en annan variant med fisk och mango. En lite mindre energirik variant med torsk istället för den fetare laxen.
Men man får ändå i sig rätt bra med energi från avokadon, så rent energimässigt är det nog ändå same same, but different ;) Hur som helst, kul med lite variation :)
 
4 portioner

600 g torskfilé  
fryst mango
1 lime
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar
100 g fetaost
2 avokado
Mangold
Till servering 
Ris

Gör så här
Tina torsk och mango.
Sätt ugnen på 200˚C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär fisken i portionsbitar.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Salta och peppra fisken.
Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
Gör en dressing av pressad limesaft och rapsolja. 
Smaka av med salt och peppar.
Blanda dressingen med mangon.
Bryt fetaosten i bitar.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
Skär den i bitar.
Blanda fetaost, avokado och mangoldskott med mangon.
Servera torsken med riset och salladen.
 

4 kommentarer:

  1. Fräscht och gott med avokado och mango till torsk. (Men jag skulle nog testa med lite extra styrka, kanske srirachasås). Men du har en stor poäng - vardagsmat behöver inte vara tråkigt!

    SvaraRadera
  2. Jag tog dig på orden, både vad det gäller roligare vardagsmat och att låta torsken får en kompis i mango. Resultatet ser du här i länken, givetvis med en länk till dig.
    https://vinmatalsace.wordpress.com/2020/05/24/torsk-med-mango-srirachamayo-roligare-vardagsmat/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att kunna inspirera :)
      Sitter nu och funderar på ett inlägg med mer ROLIG vardagsmat. Vardags mat behöver verkligen varken vara tråkig eller svår att laga.

      Radera