Välkommen!

fredag 30 januari 2015

Fotoutmaning v 5 - balans
Veckans tema i Fröken Fotos fotoutmaning är "balans", och mitt intresse för den gamla österländska läran Feng Shui, och hur man med de fem elementen skapar balans i sitt hem, och därmed också i sitt inre, gjorde att jag på något sätt ville gestalta den balansen i mitt foto. De fem elementen vatten, eld, trä, jord och metall bär på energier som påverkar oss på olika sätt och i min bild är det ett par svarta böcker som gestaltar vatten, ljuset gestaltar elden, kungsängsliljan står för elementet trä, den ockrafärgade väggen för jord och färgen vit är en metallisk färg.  
Sedan var det det där med att skapa balans i bilden, en balans som gör bilden behaglig att titta på. Jag har nu lärt mig att det finns en regel som kallas tredjedelsregeln, och har försökt komponera min bild efter den, därför har jag valt att placera ljuset i en av skärningspunkterna av det tänkta rutnätet som delar in bilden i nio rektanglar.


Blev du nyfiken på att inreda med Feng Shui så kan du läsa mer HÄR
och mitt bidrag till förra veckans fotoutmaning hittar du HÄR

11 kommentarer:

 1. Feng Shui är spännande! Jag använder det kanske inte men när jag för många år sedan började läsa om det fastnade jag för frågan om jag ägde tingen eller de ägde mig. Det blev den knuff som jag behövde för att kunna börja släppa taget om prylar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det spännande, och jag använder det inte på det sättet att jag styrs av det, men jag fascineras av att mycket faller sig ganska naturligt och att mycket stämmer och hänger ihop om man tar sig tid att sätta sig in i Feng shuins lära. T ex säger det sig självt att det är trevligare att mötas av välkomnande entré med blommor på trappen än en där en soptunna hälsar en välkommen. Vad det gäller prylar har jag skrivit hel del om att "rensa i röran", och vilken lättnad det för med sig när det är gjort, på bloggen StudioLivskraft om du är intresserad av att läsa mer i ämnet. /Birgitta

   Radera
  2. Jag kikade lite direkt när jag satt på tåget men nu är jag framme vid flyttröran och ska jobba praktiskt.

   Kul att jag i mitt foto hade följt tredjedelsregeln utan att känna till den. Går på känsla både med foto och inredning och brukar trivas.

   Radera
 2. Gillar också fengsuih . Blir rogivande. Bra balanstolkning. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller absolut med, med balans får man en rogivande känsla. Kram Birgitta

   Radera
 3. Feng Shui tycker jag är väldigt spännande och när jag läser hos dig så inser jag att jag måste läsa på mer. Du har skapat mer nyfikenhet :) Fin tolkning av balans och vackert foto och så roligt att du anammade mitt fototips.

  Fortsatt fin fredag till dig.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man väl börjat sätta sig in i Feng shuin så börjar man reflektera över vad det t ex är i ett rum som gör att det känns kallt och ogästvänligt, eller varför det alltid känns så tungt att komma hem när man öppnar dörren. Feng shui får en att fundera över varför man mår som man mår, och om det kanske är något i ens omgivning som påverkar. Fin fredag till dig med! / Birgitta

   Radera
 4. Jag har aldrig tagit mig tiden till att lära mig mer om fenshui, men det verkar så bra och skönt. Tack för länken

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Feng shui är enligt mig en lisa för själen :) Kram Birgitta

   Radera
 5. Jag har int läst så mycket om Feng Shui. Men det är en fascinerande känsla det där med balans i hemmet. Man kan gå runt och känna att något inte är bra fast man tycker alla sina prylar är fina. Och sen flyttar man på två saker och stoppar in en ny och allt faller på plats och man liksom andas ut. Jag tror absolut att balansen är viktig för att man ska känna ett lugn hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis vad Feng shui handlar om enligt mig, när man känner hur allt faller på plats och lugnet lägger sig.

   Radera