Ett bidrag till utmaningen #roligvardagsmat.
En rätt som jag tycker uppfyller kriterierna för vardagsmat som lyfter vardagen;
En rätt som jag tycker uppfyller kriterierna för vardagsmat som lyfter vardagen;
enkel och snabblagad med mycket smak.
Recept: Vin, mat, Alsace
Pasta med soltorkade tomater, spenat och halloumi
4 portioner
400 g pasta, gärna spaghetti
24 soltorkade tomater
olivolja
Salt och svartpeppar
200 g spenat, gärna babyspenat
24 soltorkade tomater
olivolja
Salt och svartpeppar
200 g spenat, gärna babyspenat
2 dl crème fraiche
2 dl kokvatten från pastakoket
400 g halloumi
lite färsk timjan att strö över
2 dl kokvatten från pastakoket
400 g halloumi
lite färsk timjan att strö över
Gör så här
Koka pastan och häll av den,
Koka pastan och häll av den,
men spara lite av
kokvattnet.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Fräs dem kort i olja.
Salta och peppra.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen
tillsammans med
crème fraiche,
lite kokvatten och spenat.
Låt allt bli varmt.
Skiva halloumin.
Stek i olivolja på hög värme och kort tid.
Lägg halloumin över pastan
och strö över lite färsk timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar