onsdag 17 juni 2020

Pasta med soltorkade tomater, spenat och halloumi

Ett bidrag till utmaningen #roligvardagsmat.
En rätt som jag tycker uppfyller kriterierna för vardagsmat som lyfter vardagen;
enkel och snabblagad med mycket smak.
                       
                                             Recept: Vin, mat, Alsace

Pasta med soltorkade tomater, spenat och halloumi
4 portioner

400 g pasta, gärna spaghetti
24 soltorkade tomater
olivolja
Salt och svartpeppar
200  g spenat, gärna babyspenat
2 dl crème fraiche
  2 dl kokvatten från pastakoket
400 g halloumi
lite färsk timjan att strö över
 
Gör så här
Koka pastan och häll av den, 
men spara lite av kokvattnet. 
 Strimla de soltorkade tomaterna. 
Fräs dem kort i olja. 
Salta och peppra. 
Lägg tillbaka pastan i kastrullen 
tillsammans med crème fraiche, 
lite kokvatten och spenat. 
Låt allt bli varmt.
Skiva halloumin. 
Stek i olivolja på hög värme och kort tid.
Lägg halloumin över pastan 
och strö över lite färsk timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar