En redigt mättande efterrätt som jag istället skulle rekommendera att servera som ett mellanmål.
För en mindre mättande efterrätt; välj ett annat kex och servera i flera mindre portionsglas.
För en mindre mättande efterrätt; välj ett annat kex och servera i flera mindre portionsglas.
6
st Nutella B-ready
Jordgubbskompott
2
st
gelatinblad
0,5
l
jordgubbar
1
dl
socker
Limemousse
1
st
lime
2 dl kesella, 10 %
2 dl kesella, 10 %
0,75
dl
socker
2
dl
vispgrädde
Gör så här
Blötlägg gelatinbladet 5–10 minuter.
Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré tillsammans med sockret.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme.
Häll lite av jordgubbspurén i gelatinet och rör om.
Häll
sedan blandningen i purén och blanda noga.
Ställ ett Nutellakex vid kanten i varje glas.
Ställ ett Nutellakex vid kanten i varje glas.
Fördela jordgubbskompotten i glasen.
Ställ glasen i frysen i
10 minuter så att krämen sätter sig.
Pressa limen, det skall bli 3/4 dl juice.
Pressa limen, det skall bli 3/4 dl juice.
Rör samman den med kesella och socker och blanda noga.
Vispa
grädden och blanda ner den.
Häll limemoussen på jordgubbskompotten
Häll limemoussen på jordgubbskompotten
och ställ in i frysen i ytterligare 10 minuter.
Garnera med jordgubbar och servera direkt.
Garnera med jordgubbar och servera direkt.
Eller låt glasen stå kvar i frysen
och ta fram dem ett par
timmar innan de skall serveras
och garnera dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar