söndag 5 juli 2020

Jordgubbskompott med limemousse


En redigt mättande efterrätt som jag istället skulle rekommendera att servera som ett mellanmål.
För en mindre mättande efterrätt; välj ett annat kex och servera i flera mindre portionsglas.




6 st Nutella B-ready

Jordgubbskompott

2 st gelatinblad
0,5 l jordgubbar
1 dl socker

Limemousse

1 st lime
2 dl kesella, 10 %
0,75 dl socker
2 dl vispgrädde

Gör så här
Blötlägg gelatinbladet 5–10 minuter.
Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré tillsammans med sockret.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme.
Häll lite av jordgubbspurén i gelatinet och rör om.
Häll sedan blandningen i purén och blanda noga.
Ställ ett Nutellakex vid kanten i varje glas.
Fördela jordgubbskompotten i glasen.
Ställ glasen i frysen i 10 minuter så att krämen sätter sig.
Pressa limen, det skall bli 3/4 dl juice.
Rör samman den med kesella och socker och blanda noga.
Vispa grädden och blanda ner den.
Häll limemoussen på jordgubbskompotten
och ställ in i frysen i ytterligare 10 minuter.
Garnera med jordgubbar och servera direkt.
Eller låt glasen stå kvar i frysen
och ta fram dem ett par timmar innan de skall serveras
och garnera dem.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar