onsdag 1 juli 2020

Smörstekt brioche med mascarpone och jordgubbar


En ganska udda dessert, måste jag säga. Men smakerna gifter sig, helt klart :) 
Urvalet av jordgubbar är dock mycket viktigt – ta bara dem som är perfekt mogna, saftiga, söta och smakrika! Receptet kommer från Köket.se.


4 skivor brioche, 1 cm tjocka 
 smör, till stekning 
8 jordgubbar 
0,5 dl pistagenötter, hackade
2-3 msk färsk mynta, strimlad

Mascarponekräm

1,5 dl mascarpone 
2 msk honung, flytande 
2 tsk citron, pressad citron, skalet, rivet
 
Gör så här
Tvätta citronen noga, pressa ut saften och riv skalet. 
Blanda mascarponen med honung, citrussaft 
och citrusskal till en kräm. 
Ställ krämen kallt. 
Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna
Hacka de rostade nötterna och strimla myntan. 
Kantskär brödet och dela varje skiva på mitten. 
Stek brödet i smör på medelhög värme, 
så att båda sidor får fin färg. 
Lägg det stekta brödet på papper och låt svalna. 
 Bred mascarponekräm på bröden, 
arrangera jordgubbarna i en fin rad ovanpå 
och toppa med nöthack och mynta. 
Servera med glass.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar