Bakade småpotatisar med creme fraiche och örter
och sommarsallad med jordgubbar, fetaost och basilika.
4 portioner
10-12 mindre, fasta potatisar
Salt
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl creme fraiche
Färska örter, ex timjan, persilja och gräslök
Gör så här
Gnugga
potatisarna rena och lägg dem på en ugnsplåt.
Salta på den blöta ytan
och baka sedan i 40 minuter i 225°C på över- och undervärme.
Vänd på dem
efter halva tiden.
Skär kryss i de färdigbakade potatisarna.
Skär kryss i de färdigbakade potatisarna.
Klicka en liten klicka creme fraiche på potatiskryssen och strössla över lite färska örter.
sallad, färdigskuren mix
tomater
gurka
sockerärtor
salladslök
jordgubbar
150 g fetaost
balsamvinäger
olivolja
flingsalt
svartpeppar, nymald
sockerärtor
salladslök
jordgubbar
150 g fetaost
balsamvinäger
olivolja
flingsalt
svartpeppar, nymald
Gör så här
Skölj och torka salladen.
Strimla sockerärtorna lätt.
Skär salladslöken i strimlor tvärsöver.
Dela jordgubbar.
Blanda allt med några droppar balsamvinäger
och ett par skedar olja
samt rikligt med salt och peppar.
Lägg upp i en skål och smula över fetaost.
Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar