torsdag 2 juli 2020

Grilltillbehör till kött, fisk, fågel eller vego

 

Bakade småpotatisar med creme fraiche och örter 
och sommarsallad med jordgubbar, fetaost och basilika.



4 portioner

10-12 mindre, fasta potatisar 
 Salt
1,5 dl creme fraiche 
Färska örter, ex timjan, persilja och gräslök 


Gör så här
Gnugga potatisarna rena och lägg dem på en ugnsplåt. 
Salta på den blöta ytan 
och baka sedan i 40 minuter i 225°C på över- och undervärme. 
Vänd på dem efter halva tiden.
Skär kryss i de färdigbakade potatisarna.
Klicka en liten klicka creme fraiche på potatiskryssen och strössla över lite färska örter.

 

sallad, färdigskuren mix
tomater
gurka 
sockerärtor
  salladslök
  jordgubbar
150 g fetaost
balsamvinäger
olivolja
flingsalt
svartpeppar, nymald
 
 Gör så här
Skölj och torka salladen.
Strimla sockerärtorna lätt. 
Skär salladslöken i strimlor tvärsöver. 
Dela jordgubbar. 
Blanda allt med några droppar balsamvinäger 
och ett par skedar olja 
samt rikligt med salt och peppar. 
Lägg upp i en skål och smula över fetaost. 
Servera genast.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar