lördag 19 december 2020

Karibisk coleslaw på julbordet

Byt ut rödbetssalladen på julbordet i år mot en het och fruktig coleslaw istället. Passar minst lika bra till köttbullarna och revbenen och känns lite mer lätt och hälsosam.

  

Känns fantastiskt bra idag när solens strålar letar sig in i köket. Det var ett tag sedan vi sist såg solen. Den är mycket efterlängtad och välkommen!

 

Recept Zeinas kitchen

6-8 portioner
1 kg vitkål (gärna spetskål)
2 st morötter
1 röd lök
1 röd paprika
1 mogen mango
1 liten burk ananasringar
1 färsk chili (valfritt)
1,5 tsk dijonsenap
3/4 dl majonnäs
Salt & peppar

 
Gör så här

Skär kål, lök och paprika i tunna strimlor.
Skala morötterna och riv på grova sidan av rivjärnet.
Finhacka chilin.
Skär ananasringarna i tärningar,
bevara juicen från ananasen i burken.
Skala och skär mangon i små tärningar.
Lägg allting i skålen, tillsätt ananasjuicen
och blanda ordentligt.
Låt gotta sig i kylen i ca 30 min innan servering.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar