Det
jag över lag brukar sakna på julborden är grönsakerna. Hur brukar ni göra,
har ni med någon sallad/grönsaker på julbordet? Förutom rödbetssalladen,
då ;)
Vill
ni ha ett grönt alternativ på julbordet så kommer här ett recept på en ljummen
julsallad med brysselkål, äpple, nötter och granatäpplekärnor.
500 g färsk brysselkål
2 stora gröna syrliga äpplen
½ dl hasselnötter, rostade
½ dl skållade mandlar, rostade
3 msk smör
1 dl hackad persilja
1 citron, saften
1 msk färskriven ingefära
Garnering
kryddgrönt
granatäppelkärnor
Gör så här
Ansa kålen och koka den i lättsaltat vatten, ca 7 minuter.
Låt rinna av.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
Grovhacka nötterna och mandlarna.
Hetta upp smöret i en stekpanna och värm upp nötter, mandlar, russin,
persilja, timjan, äppelskivor och brysselkål. Pressa ner citronsaft och riven ingefära.
Fördela salladen i en skål.
Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar