söndag 20 december 2020

Ljummen brysselkålssallad

Det jag över lag brukar sakna på julborden är grönsakerna. Hur brukar ni göra, har ni med någon sallad/grönsaker på julbordet? Förutom rödbetssalladen, då ;) 
Vill ni ha ett grönt alternativ på julbordet så kommer här ett recept på en ljummen julsallad med brysselkål, äpple, nötter och granatäpplekärnor. 


500 g färsk brysselkål
2 stora gröna syrliga äpplen
½ dl hasselnötter, rostade
½ dl skållade mandlar, rostade
3 msk smör

1 dl hackad persilja
1 citron, saften
1 msk färskriven ingefära

Garnering
kryddgrönt
granatäppelkärnor

Gör så här
Ansa kålen och koka den i lättsaltat vatten, ca 7 minuter.
Låt rinna av.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
Grovhacka nötterna och mandlarna.
Hetta upp smöret i en stekpanna och värm upp nötter, mandlar, russin, persilja, timjan, äppelskivor och brysselkål. Pressa ner citronsaft och riven ingefära.
Fördela salladen i en skål. ­
Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar