Torsk i ugn med örtcreme fraiche:
800 g torsk eller annan vit fisk
1 liten gul lök
1 salladslök
1 msk dill
1 msk citron
3 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 225 g fryst spenat
Citronpeppar
Gör så här
Tina fisk och spenat.
Torka av fisken så den är riktigt torr
och lägg i en ugnsform.
Skala
och finhacka gul lök och salladslök.
Blanda lökhacket med dill, citron
och creme fraiche i
en skål.
Smaka av med salt och peppar.
Bred detta över fisken.
Fördela ut spenaten runt om fisken.
Krydda spenaten med citronpeppar.
Ugnsbaka i cirka 20 minuter i 200 °C
eller tills fisken är helt genomklar.
Servera med kokt potatis och en grön sallad.
Enkel och bra vardagsmat :)
Andra goda och enkla fiskrecept:
Fisk i ugn med tomat och curry
Stekt torskrygg med sardellsmör
Fisk med purjolök och creme fraiche
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar