torsdag 22 mars 2018

Fisk med purjolök och creme fraiche till matlådor


Förra veckans fiskgratäng. Lagad i långpanna så det räckte till matlådor. Perfekt!
Hur gör ni, har ni matlådor med er om dagarna? 
Eller äter ni på någon lunchrestaurang? 
Det blir ingen avkastning om man sparar sina pengar på en bank men genom att äta matlåda så sparar man ca 350 kronor/vecka, om man räknar att lunchen ute kostar runt 90 kronor och matlådan i runda slängar 20 kronor. 
Vilket blir, om man räknar att vi jobbar 45 veckor på ett år, 15 750 kronor på ett år. 
Wow, det räcker ju till en hel del...
Har du inte börjat med matlåda än så kanske du i alla fall funderar på att göra det. 
Det är matlådans dag imorgon, så varför inte göra slag i saken :
Fler fina matlåderecept hittar man HÄR och HÄR
Och det är inte bara pengar man sparar på att ta med sig en matlåda, utan man gör en insats för miljön också genom att minska matsvinnet. Bra va!?
Nu till dagens fiskrecept. Gillar verkligen kombon purjolök och vit fisk.

Fisk med purjolök och creme fraiche
8 portioner 

1,2 kg vit fisk, t ex torsk
12 dl lätt creme fraiche
2 purjolökar
2 citroner, saften
2 fiskbuljongtärningar
Citronpeppar
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Skölj och finstrimla purjolöken
Blanda purjon med creme fraiche och citronsaft
Smula i fiskbuljongtärningarna
Smaka av med citronpeppar och salt
Lägg fisken i ugnsfastform
Salta och peppra
Lägg över creme fraiche-blandningen
Toppa med finhackad purjolök, halverade körsbärstomater och grovmalen svartpeppar
Tillaga i ugn i 225 grader i ca 20 minuter
Servera med kokt ris, sallad och citronklyfta

3 kommentarer:

  1. Ser gott ut. Jag har då förmånen att äta pedagogiska luncher med mina barn på jobb så jag sparvpå sätt och vis också mycket pengar. Tack för din fina kommentar hos mig idag. Det värmer i hjärtat. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju bra, att helt slippa tänka på var man ska äta eller om man ska ha med sig matlåda :)

      Radera
  2. Jag äter pedagogiskt på jobbet , men tyvärr är det inte så bra mat.
    Fiskgratängen ser riktigt god ut:=
    Kram Milla

    SvaraRadera