I kväll firar mannen och jag in påskledigheten med varsin kräftgratäng
och lite smått och gott plock. Eller vad sägs om färskostfyllda sötpepparfrukter, oliver, rödbetsmarmelad, kex, gräddädelost och olika sorters prosciutto.
Och till det, ett glas vitt... Skål och trevlig kväll!
Tack för inspiration och recept
Pia med bloggen Villa Ryttarängen!
Pia med bloggen Villa Ryttarängen!
Het kräftgratäng
4 portioner
300 g kräftstjärtar med dillsmak
100 g champinjoner
1-3 msk smör
1 msk vetemjöl
1 msk ströbröd
1 dl mellangrädde
1 dl vitt vin
0,5 msk hummerfond
1 klyfta vitlök
2 krm cayennepeppar
1 krm tabasco
1,5 tsk paprikapulver
1 dl västerbottensost
100 g champinjoner
1-3 msk smör
1 msk vetemjöl
1 msk ströbröd
1 dl mellangrädde
1 dl vitt vin
0,5 msk hummerfond
1 klyfta vitlök
2 krm cayennepeppar
1 krm tabasco
1,5 tsk paprikapulver
1 dl västerbottensost
Dekoration
Kräftstjärtardillkvist
Gör så här
Hacka kräftstjärtarna, skölj och skiva champinjonerna.
Fräs
champinjonerna i smör tills vätskan försvunnit,
strö över mjöl och späd
på med grädde, vin och fond.
Koka samman i 5 -10 min.
Pressa i vitlök
och smaka av med kryddorna.
Flytta bort från värmen och vänd ned kräftstjärtarna.
Smörj fyra portionsformar med smör
och fyll dem med röran.
Strö
över ost och ströbröd,
gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 min,
tills
osten smält och fått lite färg.
Lägg sedan på några kräftstjärtar och dill.
Dessa färskostfyllda pepparbollar med apelsinsmak
passade rikt bra till den heta kräftgratängen. Ett tips!
Tack för länken. Ja men visst är dom väl goda de där heta gratängerna. Glad Påsk! Kram Pia
SvaraRaderaMycket goda! Glad påsk! Kram!
Radera