Idag blev det äntligen av att laga "riktig" okonomiyaki . En slags matig pannkaka från Japan med strimlad vitkål, bacon
och ingefära. Pannkakorna serveras med majonnäs
samt en speciell okonomiyakisås som ska finns att köpa i asiatiska matbutiker. Men hittar man inte såsen så gör man som jag och gör sin egen sås enligt
receptet nedan.
Hur smakade då denna kålpannkaka? Jo, den var riktigt god! Mild i smaken men ändå smakrik. Tycker absolut att ni ska våga er på att laga lite Japansk street food :)
Receptet hittade jag på mittkök.expressen.se
500 g vitkål
4 ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk hackad inlagd ingefära
2,5 dl vatten
2 st salladslökar
1 förpackning bacon á 140 g
2 msk hackad inlagd ingefära
2,5 dl vatten
2 st salladslökar
1 förpackning bacon á 140 g
Okonomiyakisås
0,5 dl
worcestershiresås
0,5 dl japansk soja
0,5 dl vatten
2 tsk färsk riven ingefära
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
0,5 dl japansk soja
0,5 dl vatten
2 tsk färsk riven ingefära
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Börja med att göra såsen.
Blanda alla ingredienser i en kastrull förutom majsstärkelsen.
Koka upp under omrörning.
Blanda ut majsstärkelse med vatten och tillsätt.
Koka upp så att såsen tjocknar.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Strimla vitkålen och hacka salladslök och ingefära.
Blanda i en bunke och tillsätt salt.
Blanda ägg, vetemjöl och vatten i en annan bunke.
Häll därefter ner kålblandningen
och rör runt till en jämn smet.
Värm oljan i en stekpanna
och stek hälften av smeten på medelvärme i cirka 5 minuter.
Lägg på ett lock eller folie så att värmen inte smiter ut.
Lägg ut baconskivorna över pannkakan
och vänd den sedan upp och ner.
Stek ytterligare fem minuter under lock.
Upprepa proceduren med resten av smeten så att du får två pannkakor.
Ringla över sås och majonnäs så att det bildas ett rutmönster.
Börja med att göra såsen.
Blanda alla ingredienser i en kastrull förutom majsstärkelsen.
Koka upp under omrörning.
Blanda ut majsstärkelse med vatten och tillsätt.
Koka upp så att såsen tjocknar.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Strimla vitkålen och hacka salladslök och ingefära.
Blanda i en bunke och tillsätt salt.
Blanda ägg, vetemjöl och vatten i en annan bunke.
Häll därefter ner kålblandningen
och rör runt till en jämn smet.
Värm oljan i en stekpanna
och stek hälften av smeten på medelvärme i cirka 5 minuter.
Lägg på ett lock eller folie så att värmen inte smiter ut.
Lägg ut baconskivorna över pannkakan
och vänd den sedan upp och ner.
Stek ytterligare fem minuter under lock.
Upprepa proceduren med resten av smeten så att du får två pannkakor.
Ringla över sås och majonnäs så att det bildas ett rutmönster.
Oj så spännande. Ja men du är ju för härlig. Guuud vad roligt recept. Kraaaam Pia
SvaraRaderaHärlig! Jo, man tackar :) Kram till dig med!
Radera