måndag 10 maj 2021

Dillbakad lax med sparrissallad

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, fisk räknar jag som snabbmat.
 
 
Dillbakad lax med sparrissallad
4 portioner

4 port laxfilé (à 140 g)
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 kruka dill
0,5
purjolök 
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja

Gör så här

4 kommentarer:

  1. Jag har nog aldrig tänkt mig att fisk är snabb mat...men jo, varför inte. Det går ju ganska fort att göra. Gott dessutom !
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fisk går ju supersnabbt att tillaga. Tänk dig den tunna rödspättan, t ex. Stek den två minuter och den är klar. Sedan beror det ju på tillbehören, förstås. Skala, koka och mosa potatis tar ju sin lilla tid. Men väljer man att koka blomkålsris till den dillbakade laxen så är ju även det klart på 10 minuter - en kvart. Lika snabbt som en hämtpizza, alltså ;) Kram!

      Radera
  2. Det där ser gott ut. Tyvärr så äter inte maken lax men det gör jag. Får göra en liten bit till bara mig. Sparrissallad kan man ju ha till lite av varje. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sparrissallad skulle jag säga passar till det mesta, fågel, kött, vegetariska biffar... Kram!

      Radera