Dillbakad lax med sparrissallad
4 portioner
4 portioner
4 port laxfilé (à 140 g)
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 kruka dill
0,5 purjolök
0,5 purjolök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja
Gör så här
Skala och koka potatisen.
och smaka av med salt och peppar.
Pensla laxen med dijonsenap och krydda med salt och peppar.
Lägg laxen i en ugnsform.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
Sparrissallad
Finstrimla purjolöken.
Skär citronen i klyftor.
Pressa saften ur hälften av klyftorna.
Blanda purjolöken med citronsaften i en salladskål.
Krydda med salt.
Låt stå ca 5 minuter.
Skär bort den nedersta delen av sparrisen
och koka sparrisen mjuk i kokande vatten.
Blanda purjolöken och sparrisen
med resten av dillen och olivoljan.
Krydda med salt och peppar.
Jag har nog aldrig tänkt mig att fisk är snabb mat...men jo, varför inte. Det går ju ganska fort att göra. Gott dessutom !
SvaraRaderaKram Kajsa
Fisk går ju supersnabbt att tillaga. Tänk dig den tunna rödspättan, t ex. Stek den två minuter och den är klar. Sedan beror det ju på tillbehören, förstås. Skala, koka och mosa potatis tar ju sin lilla tid. Men väljer man att koka blomkålsris till den dillbakade laxen så är ju även det klart på 10 minuter - en kvart. Lika snabbt som en hämtpizza, alltså ;) Kram!
RaderaDet där ser gott ut. Tyvärr så äter inte maken lax men det gör jag. Får göra en liten bit till bara mig. Sparrissallad kan man ju ha till lite av varje. Kraaam Pia
SvaraRaderaSparrissallad skulle jag säga passar till det mesta, fågel, kött, vegetariska biffar... Kram!
Radera