Lax hör nämligen till snabbmaten här hemma, för den går ruskigt snabbt att steka.
Panerad fisk i all ära men det kräver ju lite jobb och så drar paneringen åt sig en hel del fett vid stekningen. Så det jag väljer när matlagningen ska gå fort är att steka på några laxfiléer.
Stekt lax
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
1 msk smör
1 msk olja
Salt
1 msk smör
1 msk olja
Salt
Citronpeppar
Gör så här
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,
tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minuter
Krydda med salt och peppar
Citronsås
1 citron, rivet skal och saft
2 dl creme fraiche
1,5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Gör så här
Tvätta citronen väl i varmt vatten
Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare
Koka skalen en halv minut och släng av med vattnet
Koka ihop creme fraiche, vatten och fiskbuljong ca 5 minuter
Smaka av med 1-2 tsk citronsaft, salt och peppar
Tillsätt citronskalen
Det går också att utesluta citronskalet,
smaka då av såsen med ev mer citronsaft
Det går också att utesluta citronskalet,
smaka då av såsen med ev mer citronsaft
Till servering
Kokt potatis
Riven morot
Riven morot
Citron
Fiskfärs är också en favorit till vardags, t ex i en burgare.
Men det tar vi imorgon...
Trevlig kväll!
Fiskfärs är också en favorit till vardags, t ex i en burgare.
Men det tar vi imorgon...
Trevlig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar