Sriracharostad blomkål i fint sällskap av rostad majs med matvete samt avokado- och gurksalsa. Recept från kokboken Flexitarianens kokbok.
1 blomkålshuvud
0,5 citron
2 msk srisachasås
2 avokador
0,5 gurka
1 lime
några kvistar mynta
1 burk majskorn
4 dl kokt matvete
salt och svartpeppar
Matolja
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Skär bort stocken på blomkålen
och skär resten i 0,5 cm tjocka skivor.
Pressa citronsaft i en bunke
och blanda med olja och srirachasås.
Blanda väl med blomkålen tills alla skivor är någorlunda täckta av sås.
Lägg upp skivorna i ett lager på en bakpappersklädd plåt,
salta och peppra lätt och stek i ugnen i 20 minuter.
Vänd blomkålen efter halva tiden.
Skala gurkan, dela den på längden
och kärna ur den med en sked.
Skär i tärningar.
Dela avokadorna och ta bort kärnan.
Gröp ur köttet och skär även det i tärningar.
Finstrimla plockade blad av myntan
och blanda med gurkan och avokadon.
Pressa över saften från lime, ringla över olja,
vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
Låt majskornen rinna av.
Hetta uppe en stekpanna med olja och rosta majskornen
tills de får lite färg och luktar godis.
I med matvetet och låt allt bli varmt.
Servera tillsammans med het, rostad blomkål
och toppa med gurk- och avokadosalsan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar