En god kaka med rabarber, mandel och tydlig smak av kardemumma.
Mördeg
150 g smör, rumstempererat
2 dl florsocker
1 st ägg
4,5 dl vetemjöl
Mandelfyllning
125 g smör, rumstempererat
200 g mandelmassa
2 st ägg (1 äggula)
3 msk mjöl
0,5 tsk kardemumma
300 g rabarber i bitar
2 msk råsocker (eller rörsocker)
50 g flagad mandel
Gör så här
Rör smör och florsocker fluffigt.
Blanda ner ägg och vetemjöl.
Kavla ut degen till en platta, 1 cm tjock.
Lägg degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter,
tryck ut degen i kanterna och ställ kallt ca 1 timme.
Sätt ugnen på 180 grader.
Riv mandelmassan grovt och vispa samman med smör.
Tillsätt ägg och äggula, mjöl och kardemumma.
Rör till en jämn smet.
Blanda rabarberbitar med socker och mandelspån.
Oj! Jisses den slår ju alla rekord liksom. Smaskelismaskens. Kraaam Pia
SvaraRaderaDen blev rejält mäktig med alla godsaker i. Och så grädde på det...
RaderaMen gott var det :) Kram!