Grekiskt långkok med grytbitar av
lamm som fick puttra flera timmar på spisen ihop med morötter, krossade
tomater, kanelstång och lagerblad. Mot slutet av tillagningen tillsatte
jag Risoni som fick koka med i 10 minuter.
Enligt receptet i senaste numret av tidningen Buffé ska grytan gå klart i ugnen de sista 20 minuterna. Men jag förstår inte
riktigt vitsen med det så jag lät grytan stå och vila 20 minuter
istället innan servering.
Till måltiden serverade jag hemgjord tzatziki, marinerade vitlökar, tomater och oliver.
Fantastiskt gott 🇬🇷😋👌
Pricken över i hade varit att servera Sangria till. Någon som har ett favvo-recept på Sangria som hen vill dela med sig av?
3 vitlöksklyftor
2 morötter
800 g grytbitar av lamm
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 l vatten
1 buljongtärning
2 lagerblad
1 kanelstång
2,5 dl risonipasta
1 dl hackad persilja
(+ extra till servering)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ev flingsalt
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och skiva moroten.
Fräs köttet i oljan i en gryta tills det får lite färg.
Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré
och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt morot, vin, krossade tomater,
vatten, buljongtärning, lagerblad och kanelstång.
Låt koka under lock tills köttet är mört 1,5–2 timmar.
Lyft upp kanelstången.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och skiva moroten.
Fräs köttet i oljan i en gryta tills det får lite färg.
Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré
och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt morot, vin, krossade tomater,
vatten, buljongtärning, lagerblad och kanelstång.
Låt koka under lock tills köttet är mört 1,5–2 timmar.
Lyft upp kanelstången.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar