Nationaldagshelg
och midsommar om några veckor,
då tänker jag att det kan passa med ett silltips.
@evaholmqvist tipsade om denna goda äppelsill i påskas på IG
och nu får även ni ta del av receptet. Håll till godo!
2 fp 5-minuterssill i bitar
2 dl gräddfil
2,5 msk majonnäs
1 tsk curry
1 krm peppar
1 nypa socker
(Salt)
3 msk kapris, grovt hackad
1 liten rödlök, fint hackad
1 äpple, skalat och skuret i små bitar
1 dl persilja, hackad
Gör så här
Häll sillen i ett durkslag.
Blanda ihop gräddfil, majonnäs, curry, peppar och socker i en bunke.
Tillsätt sill, kapris, lök, äpple och persilja.
Blanda ordentligt och ställ den övertäckta bunken i kylen över natten.
Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Ev. också salt.
Trevlig helg!
Sill ser ofta gott ut, fast jag äter inte ens sill.
SvaraRaderaKram Kajsa
Man kan ju göra den goda röran och byta ut sillen mot ägg, t ex. Jag har gjort andra vegetariska "sillar" också och då skivat aubergine i halvcentimeter tjocka skivor och delat skivorna i sillstora bitar
RaderaKokat upp ordentligt med saltat vatten och låtit auberginebitarna sjuda mjuka ca 3-4 minuter. Låtit rinna av och svalna. Kan kanske vara ett alternativ. Ha det gott! Kram