lördag 5 juni 2021

Äppelsill - ett insta inspo


Nationaldagshelg


och midsommar om några veckor,
då tänker jag att det kan passa med ett silltips.

@evaholmqvist tipsade om denna goda äppelsill i påskas på IG
och nu får även ni ta del av receptet. Håll till godo!



2 fp 5-minuterssill i bitar
2 dl gräddfil
2,5 msk majonnäs
1 tsk curry
1 krm peppar
1 nypa socker
(Salt)
3 msk kapris, grovt hackad
1 liten rödlök, fint hackad
1 äpple, skalat och skuret i små bitar
1 dl persilja, hackad

Gör så här
Häll sillen i ett durkslag.
Blanda ihop gräddfil, majonnäs, curry, peppar och socker i en bunke.
Tillsätt sill, kapris, lök, äpple och persilja.
Blanda ordentligt och ställ den övertäckta bunken i kylen över natten.
Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Ev. också salt.

Trevlig helg!

 

 

2 kommentarer:

  1. Sill ser ofta gott ut, fast jag äter inte ens sill.
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju göra den goda röran och byta ut sillen mot ägg, t ex. Jag har gjort andra vegetariska "sillar" också och då skivat aubergine i halvcentimeter tjocka skivor och delat skivorna i sillstora bitar
      Kokat upp ordentligt med saltat vatten och låtit auberginebitarna sjuda mjuka ca 3-4 minuter. Låtit rinna av och svalna. Kan kanske vara ett alternativ. Ha det gott! Kram

      Radera