Startar upp helgen med ett gott surdegsbröd och krämig getost
toppad med gräslök och granatäpple. Och till det ett glas rosé.
3 personer
75 g kantfri getost
125 g ricotta
0,5 knippe klippt gräslök
25 g granatäpplekärnor
0,5 msk honung
1 tsk röd- eller vitvinsvinäger
surdegsbröd (till servering)
Gör så här
Smula
getost och ricotta tillsammans i en skål,
använd en slickepott för att
bre ut ostmassan över en stor tallrik.
Strö över gräslök och
granatäpplekärnor,
och ställ åt sidan tills det är dags att servera.
Rör
ihop honung och vinäger.
Ringla över osten strax före servering.
Servera tillsammans med ett gott surdegsbröd med knaprig skorpa.
Mulderbosch Rosé 2020, ett friskt och fräscht rosé som passar fint till getosten.
Nr 6077 på systembolaget.
Skål och trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar