Här hemma är det fullt hus för tillfället. Båda ungdomarna är hemma och sommarjobbar. Dottern som säsongsarbetar och jobbade uppe i fjällen i vintras jobbar nu på Kanalmagasinet i Mem vid Göta kanal. Och grabben som är tjänstledig från sitt elektrikerjobb för att plugga till helikopterpilot i Göteborg jobbar nu extra en månad på sitt ordinarie jobb när hans kollegor har semester.
Och eftersom jag har semester så får jag stå för marktjänsten och laga mat som räcker till fyra och dessutom gärna till matlådor.
6-8 portioner
Kokt pasta för 6 portioner
3 stora kycklingfiléer
smör
salt och peppar
150 g bacon
Ostsås
40 g smör
3,75 msk mjöl
3,75 dl vispgrädde
3,75 dl mjölk
3,7 dl riven ost
1,5 msk chilisås
Salt och vitpeppar
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader.
Häll upp den kokta pastan i en ugnssäker
form.
Strimla kycklingen och smörstek den med salt och peppar.
Lägg den över pastan.
Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper.
Bryt baconen i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Ta
fram en kastrull till ostsåsen.
Smält smöret och vispa i mjölet.
Tillsätt lite av grädden i taget
och vispa så att det blir klumpfritt,
tillsätt resten av vätskan och låt
sjuda 5-10 minuter.
Vänd sedan ner osten under omrörning och även
chilisåsen.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Häll sedan såsen över gratängen.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter
eller tills
gratängen fått en vacker färg.
Servera med en god sallad.
Men jag har ju faktiskt semester...
Så idag ska jag träffa mina föräldrar för en fika vid Brådtom sluss
och så får någon annan i familjen fixa middagen idag.
Ha en fin sommardag!
Kram Birgitta
Vilken bra mat. Den ska jag spara. Kraaaam Pia
SvaraRadera