onsdag 30 juni 2021

Ugnsbakad lax med kokt potatis och fetaostsås

Ugnsbakad lax som marineras i en god marinad och serveras med en krämig feta- och citronsås. En riktigt läcker rätt som funkar som en vardagsrätt eller rätt att bjuda på. Strö på lite chiliflakes för lite extra hetta. 

 

Laxen
1 kg laxfilé

Marinad
3-4 msk soya
1 tsk örtsalt,
1 tsk spiskummin,
1 msk olivolja
0,5 tsk svartpeppar
Saften från 1 citron

Gör så här
Blanda marinaden och pensla det över laxen.
Låt marineras i kylen minst 1 timme.
Värm ugnen till 225 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Servera med kokt potatis, sås och strö på lite chiliflakes.

Fetaost- & citronsås
1 bit smulad fetaost fetaost, ca 1 dl
5 dl creme fraiche
1 msk rivet citronskal, få inte med det vita skalet
0,5 tsk örtsalt
1 msk citronsaft
0,5 tsk svartpeppar

Blanda ihop allting och låt stå en stund i kylen innan servering.

 

2 kommentarer: