torsdag 1 juli 2021

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Mannen önskade sig VANLIG smulpaj med havregryn och vaniljsås. Sagt och gjort...
Att baka smulpaj är ju ett superenkelt sätt att fixa gott till fikat. Och eftersom det är jordgubbssäsong och rabarbern växer så det knakar i landet så var de två ingredienserna givna i dagens smulpaj. Annars går det bra att använda vilken frukt eller bär som helst som
finns hemma. Häll frukten i en pajform. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl och havregryn. Klicka ut smuldegen över frukten/bären i formen och sedan skjuts in i ugnen i 20 minuter. Under tiden pajen står i ugnen sätter du på kaffe och rör till en vaniljsås eller tar fram glass ur frysen. 
Snabbt och enkelt när man får oväntat besök eller bara är sugen på något gott.

Jordgubb- och rabarberpaj med smuldeg

Smuldeg
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Fyllning
  5 dl jordgubbar, skivade
   5 dl rabarber, skuren i skivor
1,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl

Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Blanda jordgubbar, rabarber, socker och potatismjöl i en bunke
Lägg sedan fyllningen i en pajform
Fördela smuldegen över fyllningen
Grädda i 225 grader i 20 minuter
 
 

2 kommentarer:

  1. God blandning, jordgubbar och rabarber gifter sig. Jag behöver nog inte någon paj när jag tänker efter. Men gott är det. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, jag kan tolka din kommentar på två olika sätt. Antingen så har du redan recept på pajer och behöver inga fler i din receptsamling. Eller så undviker du godsaker. Men förbud gör ju ingen glad, så är det det andra alternativet så tycker jag att du ska fika om du vill det. Kram

      Radera