Mannen önskade sig VANLIG smulpaj med havregryn och vaniljsås. Sagt och gjort...
Att baka smulpaj är ju ett superenkelt sätt att fixa gott till fikat. Och eftersom det är jordgubbssäsong och rabarbern växer så det knakar i landet så var de två ingredienserna givna i dagens smulpaj. Annars går det bra att använda vilken frukt eller bär som helst som finns hemma. Häll frukten i en pajform. Smält smör i en
kastrull och rör ner socker, mjöl och havregryn. Klicka ut smuldegen
över frukten/bären i formen och sedan skjuts in i ugnen i 20 minuter.
Under tiden pajen står i ugnen sätter du på kaffe och rör till en
vaniljsås eller tar fram glass ur frysen.
Snabbt och enkelt när man får oväntat besök eller bara är sugen på något gott.
1,5 dl socker
Gör så här
Blanda jordgubbar, rabarber, socker och potatismjöl i en bunke
God blandning, jordgubbar och rabarber gifter sig. Jag behöver nog inte någon paj när jag tänker efter. Men gott är det. Kraaaam Pia
SvaraRaderaHmm, jag kan tolka din kommentar på två olika sätt. Antingen så har du redan recept på pajer och behöver inga fler i din receptsamling. Eller så undviker du godsaker. Men förbud gör ju ingen glad, så är det det andra alternativet så tycker jag att du ska fika om du vill det. Kram
Radera