Det räcker gott med en sallad till lunch en varm sommardag. Har du tillgång till en grillad kyckling, så använd den, annars går det bra med vilken proteinkälla som helst. Men den goda hoisinsåsen med jordnötter skulle jag rekommendera att inte byta ut.
För den är liksom pricken över i :)
Recept ur senaste numret av Coop:s MerSmak.
4 portioner
1 grillad kyckling
1 romansallad
0,5 gurka
1 stor avokado
250 g körsbärstomater
70 g sockerärter
0,5 rödlök
1 dl salta jordnötter
1 dl hoisinsås
1,5 dl salta jordnötter, finhackade
1 msk fisksås eller japansk soja
0,5 lime, pressad saft
Gör så här
Lossa köttet från kycklingen och dra isär i munstora bitar.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Strimla salladen grovt.
Skär gurka och avokado i jämnstora bitar.
Dela tomaterna på mitten och strimla sockerärterna tunt.
Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin.
Vänd varsamt ihop alla grönsaker med kycklingen
och lägg på ett serveringsfat.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och servera till salladen.
1 romansallad
0,5 gurka
1 stor avokado
250 g körsbärstomater
70 g sockerärter
0,5 rödlök
1 dl salta jordnötter
1 dl hoisinsås
1,5 dl salta jordnötter, finhackade
1 msk fisksås eller japansk soja
0,5 lime, pressad saft
Gör så här
Lossa köttet från kycklingen och dra isär i munstora bitar.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Strimla salladen grovt.
Skär gurka och avokado i jämnstora bitar.
Dela tomaterna på mitten och strimla sockerärterna tunt.
Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin.
Vänd varsamt ihop alla grönsaker med kycklingen
och lägg på ett serveringsfat.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och servera till salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar