Allt på en plåt är ju ett smidigt sätt att laga mat till många på.
Men även gratäng är ju smidigt att laga. Särskilt nu i semestertider när man inte vill tillbringa allt för långa stunder i köket.
6 portioner
15
medelstora potatisar, mjölig sort
2 gul lök
2 röd paprika
1 gul paprika
6 kryddiga korvar
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
2,25 tsk salt
1,5 krm malen svartpeppar
0,5 ask cocktailtomater
2 gul lök
2 röd paprika
1 gul paprika
6 kryddiga korvar
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
2,25 tsk salt
1,5 krm malen svartpeppar
0,5 ask cocktailtomater
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen och löken tunt.
Kärna ur och strimla paprika.
Skär korven i centimetertjocka skivor.
Blanda allt med salt och peppar i en skål
och flytta över i en ugnsform.
Häll över grädde och mjölk.
Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut formen, halvera tomaterna och fördela över gratängen.
Sätt in i ugnen igen, i ytterligare cirka 20 minuter.
Ta ut gratängen och servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar