söndag 15 augusti 2021

Krämig pasta med räkor, fänkål och spetskål

 

Pasta med räkor, fänkål och spetskål.
Enkelt och gott!

2 portioner pasta
ca 300 g skalade räkor
150 g fänkål
150 g spetskål
2 vitlöksklyftor
1 liten rödlök
3 dl vispgrädde
Salt
Dill

Gör så här
Koka pastan al dente.
Finhacka vitlök och rödlök.
Finstrimla fänkål och spetskål.
Fräs vitlök, rödlök och fänkål i lite olja
i en stor stekpanna.
Häll på grädden och koka i ca 5 minuter.
Tillsätt pastan och låt småkoka i 1 minut.
Tillsätt spetskålen och koka i ytterligare 1 minut.
Vänd sist ner räkorna och smaka av med klippt dill och salt.
Servera i djup skål eller tallrik
och plocka över fänkålskvistar och/eller dillkvistar.

Smaklig spis!


 

2 kommentarer: