Det blev fisk- och skaldjurssoppa med potatis och morot till middag idag.
Vad har du ätit?
1 msk
smör
1 msk
rapsolja
2 st
schalottenlökar
4 st
potatisar
1 st
morot
2,5 msk hummerfond
8 dl
vatten
10 korn
svartpeppar, hel
10 korn
kryddpeppar, hel
2 st
lagerblad
300 g
fiskkuber av valfritt slag
200 g
räkor, skalade, avrunna
2 dl
matlagningsgrädde
citron, pressad
1 knippe
dill
salt och peppar
Till servering
bröd och smör
Skala och tärna potatisen.
Skala och skiva morötterna.
Skala och finhacka schalottenlökarna.
Smält smöret tillsammans med olja i en kastrull.
Fräs lök, potatis och morötter på svag värme
utan att de får färg.
Tillsätt hummerfond, vatten, peppar och lagerblad.
Låt koka i 15 min tills grönsakerna är mjuka.
Skär fisken centimeterstora tärningar,
eller använd redan tärnad fisk eller laxspill,
och lägg den i grytan tillsammans med grädden
och låt det koka upp.
Rör i räkorna och smaka av soppan med hummerfond,
salt och peppar, avsluta med dill.
Mumsigt värre. Här blev det tacos. helt vanliga för mina familjemedlemmar och helt vegetariskt för mig. Så bra att kunna sätta ihop sin egen tortilla. Kraaam Pia
SvaraRaderaTacos, tapas, buffé, ja, all slags plockmat, är suveränt att bjuda på, så alla kan komponera sin egen tallrik efter eget tycke och smak. Kram
Radera