tisdag 2 november 2021

Fisk- och skaldjurssoppa med potatis och morot

Det blev fisk- och skaldjurssoppa med potatis och morot till middag idag.
Vad har du ätit?


1 msk smör
1 msk rapsolja
2 st schalottenlökar
4 st potatisar
1 st morot
2,5 msk hummerfond
8 dl vatten
10 korn svartpeppar, hel
10 korn kryddpeppar, hel
2 st lagerblad
300 g fiskkuber av valfritt slag
200 g räkor, skalade, avrunna
2 dl matlagningsgrädde
citron, pressad
1 knippe dill
salt och peppar
Till servering
  bröd och smör

Gör så här
Skala och tärna potatisen.
Skala och skiva morötterna.
Skala och finhacka schalottenlökarna.
Smält smöret tillsammans med olja i en kastrull.
Fräs lök, potatis och morötter på svag värme
utan att de får färg.
Tillsätt hummerfond, vatten, peppar och lagerblad.
Låt koka i 15 min tills grönsakerna är mjuka.
Skär fisken centimeterstora tärningar,
eller använd redan tärnad fisk eller laxspill,
och lägg den i grytan tillsammans med grädden
och låt det koka upp.
Rör i räkorna och smaka av soppan med hummerfond,
salt och peppar, avsluta med dill.
Servera tillsammans med bröd och smör.

 


2 kommentarer:

  1. Mumsigt värre. Här blev det tacos. helt vanliga för mina familjemedlemmar och helt vegetariskt för mig. Så bra att kunna sätta ihop sin egen tortilla. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tacos, tapas, buffé, ja, all slags plockmat, är suveränt att bjuda på, så alla kan komponera sin egen tallrik efter eget tycke och smak. Kram

      Radera