lördag 6 november 2021

Salta frasiga päronflarn till sött portvin

Mannen fyller år och det firar vi med portvin
och frasiga päronflarn.  


Lägg ett libabröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred på 2 msk naturell färskost.
Strö över 25 g krämig grönmögelost. Salta och peppra med svartpeppar.
Skiva ett halvt päron med mandolin. Lägg skivorna på brödet.
Strö över ytterligare 25 g grönmögelost. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10 minuter,
tills osten smällt och fått fin färg.
Strö över rostade pinjenötter och ringla över lite flytande honung.
Skär upp i portionsbitar och servera ljumna.

Trevlig kväll!

 

2 kommentarer:

  1. Portvin är så gott, så grattis till mannen din. Kan tro att lite sötma med sälta funkar bra till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Portvin är ingen favorit för min del. Men mannen gillar't.
      Klart man ställer upp :)

      Radera