Såg ni finalen i Sveriges mästerkock VIP, när Maja Ivarsson tog hem segern? Hon lagade en efterrätt med saffransapelsiner som jag där och då bestämde att den ska jag laga när det börjar närma sig advent. Sagt och gjort, här kommer resultatet av min tolkning av Majas saffransapelsiner med mandelbiscotti.
Saffransapelsiner
4 apelsiner
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 förp saffran [0,5 g]
5 hela nejlikor
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 förp saffran [0,5 g]
5 hela nejlikor
1 kanelstång
2 stjärnanis
Mandelbiscotti
smör
(till stekning)
mandelbiscotti
(till stekning)
mandelbiscotti
Servering
2 dl vispgrädde
1,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här
Saffransapelsiner
Skär ut apelsinfiléer
och placera dem fint i tallriken du vill servera i.
Häll vatten och socker i en kastrull
och låt koka upp.
Låt koka några minuter,
tillsätt sedan övriga ingredienser för lagen
och låt småkoka i ca 5 minuter.
Låt svalna och hälla över apelsinfiléerna.
Låt det gärna stå ett tag innan servering.
Mandelbiscotti
Bryn smör i en stekpanna
och smula ner mandelbiscotti i panna.
Stek tills det är gyllenbrunt.
Låt svalna innan uppläggning.
Servering
Vispa upp grädden med kardemumma och vaniljsocker lätt
och lägg en klick på apelsinerna.
Toppa med mandelbiscottin.
Saffransapelsiner
Skär ut apelsinfiléer
och placera dem fint i tallriken du vill servera i.
Häll vatten och socker i en kastrull
och låt koka upp.
Låt koka några minuter,
tillsätt sedan övriga ingredienser för lagen
och låt småkoka i ca 5 minuter.
Låt svalna och hälla över apelsinfiléerna.
Låt det gärna stå ett tag innan servering.
Mandelbiscotti
Bryn smör i en stekpanna
och smula ner mandelbiscotti i panna.
Stek tills det är gyllenbrunt.
Låt svalna innan uppläggning.
Servering
Vispa upp grädden med kardemumma och vaniljsocker lätt
och lägg en klick på apelsinerna.
Toppa med mandelbiscottin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar