Långkok är ju bara sååå tacksam mat att laga. Särskilt när man har fullt upp med andra sysslor, som julstök till exempel. Grytan sköter sig självt på spisen och blir bara mustigare och smakrikare ju längre den får stå och koka, så när man är vrålhungrig efter att ha julstökat hela dagen så är det bara att koka en påse gnocchi och blanda ner i grytan så har man middagen färdig. Laga, ät och njut av denna smakrika gryta!
4 portioner
500 g högrev
1 msk olja
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
100 g rökt sidfläsk, tärnat
375 ml rött vin
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk timjan
2 lagerblad
200 g champinjoner
500 g färsk gnocchi
140 g bacon
2 dl riven parmesan
rucola
basilika
500 g högrev
1 msk olja
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
100 g rökt sidfläsk, tärnat
375 ml rött vin
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk timjan
2 lagerblad
200 g champinjoner
500 g färsk gnocchi
140 g bacon
2 dl riven parmesan
rucola
basilika
Gör så här
Skär köttet i bitar och bryn i olja i en stekpanna.
Salta och peppra. Stek sidfläsket.
Lägg kött och sidfläsk i en gryta
och tillsätt vin, vitlök, timjan och lagerblad.
Lägg på locket och låt småputtra 1–2 timmar.
Vänd ner champinjonerna och låt koka tills köttet faller isär.
Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp.
Häll av vattnet.
Skär baconet i mindre bitar och knaperstek, lägg på hushållspapper.
Tillsätt parmesan och gnocchi i grytan och vänd runt.
Servera med rucola, basilika och bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar