Gott bröd som fylls med smör, vitlök, färska örter, flingsalt och
mozzarella och gräddas i ugnen. Perfekt att servera på en buffé eller
mingel. Eller till en soppa.
Recept Diana Dontsova.
1
ljust luftigt lantbröd eller långfranska
125 g smör, rumsvarmt
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl hackade örter,
t ex persilja, basilika eller oregano
2 tsk flingsalt
250 g mozzarella
125 g smör, rumsvarmt
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl hackade örter,
t ex persilja, basilika eller oregano
2 tsk flingsalt
250 g mozzarella
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skär djupa skåror i brödet i ett rutmönster.
Blanda smöret med vitlök, örter och flingsalt.
Fördela vitlökssmöret i skårorna.
Riv mozzarellan i mindre bitar och tryck ner i skårorna.
Grädda brödet längst ner i ugnen till fin färg, 15–20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar