tisdag 1 februari 2022

Basilikatorsk med rostad potatis

Laga allt på samma plåt och spara på disken!

Recept från tidningen Matmagasinet

 

4 portioner

 

 50 g panko ströbröd
25 g parmesan
1 kruka färsk basilika
Salt
Svartpeppar
600 g torskfilé
2 msk dijonsenap
1 msk matolja

 

Rostad potatis
800 g
potatis, fast sort

2 röda paprikor

2
msk olja
Salt 

 

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj potatisen och skär i klyftor.
Skölj och skär paprikorna i breda strimlor.
 Lägg potatisklyftor och paprika på en bakplåtsklädd plåt.
Tillsätt olja och salt efter smak.
Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 40 min.

Mixa panko, parmesan och basilika till en smulig blandning.
Salta och peppra väl.
Torka av fisken så den är torr.
Skär den i lagom bitar och fördela på de rostade grönsakerna.
Bred på ett lager senap på fisken, fördela basilika smulet över fisken
och droppa över lite  olja.
Baka rätten i ugnen i ytterligare 15 minuter
tills fisken är precis färdig.
Toppa gärna med färsk basilika och rivet citronskal
och ev lite extra salt och peppar.
Servera direkt.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar