Laga allt på samma plåt och spara på disken!
Recept från tidningen Matmagasinet
4 portioner
50 g panko ströbröd
25 g parmesan
1 kruka färsk basilika
Salt
Svartpeppar
600 g torskfilé
2 msk dijonsenap
1 msk matolja
Rostad potatis
800 g potatis, fast sort
2 röda paprikor
2 msk olja
Salt
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj potatisen och skär i klyftor.
Skölj och skär paprikorna i breda strimlor.
Lägg potatisklyftor och paprika på en
bakplåtsklädd plåt.
Tillsätt olja och salt efter smak.
Blanda om
ordentligt och rosta i ugn ca 40 min.
Mixa panko, parmesan och basilika till en smulig blandning.
Salta och peppra väl.
Torka av fisken så den är torr.
Skär den i lagom bitar och fördela på de rostade grönsakerna.
Bred på ett lager senap på fisken, fördela basilika smulet över fisken
och droppa över lite olja.
Baka rätten i ugnen i ytterligare 15 minuter
tills fisken är precis färdig.
Toppa gärna med färsk basilika och rivet citronskal
och ev lite extra salt och peppar.
Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar