En variant på spagetti och köttfärssås men med potatis som gratineras i ugnen.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 palsternacka
500 g nötfärs
2 msk smör till stekning
1 st burk krossade tomater
1 tsk torkade örter,
t ex oregano eller rosmarin
1 dl vitt vin
50 g soltorkade tomater, hackade
salt peppar
Potatislock
600 g potatis
2 dl gratängost riven
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 palsternacka
500 g nötfärs
2 msk smör till stekning
1 st burk krossade tomater
1 tsk torkade örter,
t ex oregano eller rosmarin
1 dl vitt vin
50 g soltorkade tomater, hackade
salt peppar
Potatislock
600 g potatis
2 dl gratängost riven
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen och skär i skivor.
Koka dem i lättsaltat vatten 5–8 minuter.
Skala morötter och palsternacka och skär i små tärningar.
Stek lök och grönsaker i smöret cirka 3 minuter.
Lägg i färsen och låt brynas.
Tillsätt vinet och låt koka in.
Tillsätt soltorkade tomater och örter i grytan
tillsammans med krossade tomater.
Koka upp och sjud under lock 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Skala potatisen och skär i skivor.
Koka dem i lättsaltat vatten 5–8 minuter.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av i kastrullen.
Skala och hacka löken.Skala morötter och palsternacka och skär i små tärningar.
Stek lök och grönsaker i smöret cirka 3 minuter.
Lägg i färsen och låt brynas.
Tillsätt vinet och låt koka in.
Tillsätt soltorkade tomater och örter i grytan
tillsammans med krossade tomater.
Koka upp och sjud under lock 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Bred ut färsen i en smord ugnssäker form.
Lägg på potatisen och toppa med osten.
Lägg på potatisen och toppa med osten.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 30 minuter,
tills ytan är gyllenbrun.
tills ytan är gyllenbrun.
Servera med en sallad.
En rolig variant som ser väldigt god ut. Kram Pia
SvaraRadera