lördag 19 februari 2022

Tonfisk- och avokadosallad

Tonfisksallad kanske inte låter jättespännande. Men vänd ner tonfisken i en marinad av soja, sesamolja, honung, limesaft och riven ingefära så blir den genast mer lockande.


2 portioner

1 msk ljus soja
1 tsk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
 0,5 msk limesaft
1 tsk riven ingefära
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
50 g salladsblad
100 g tärnad mango
1 skivad avokado
1 dl tinade sojabönor
1–2 strimlade salladslökar
0,5 msk rostade sesamfrön


Blanda soja, båda oljesorterna, honung, limesaft
och ingefära i en skål.
Vänd ner tonfisken.
Lägg salladsbladen på två tallrikar.
Placera mango, avokado, sojabönor, salladslök
och den marinerade tonfisken i grupper ovanpå salladen.
Strö över fröblandningen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar